more from
Bankrobber
We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ecos

by Carles Viarnès

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    Inclou partitures
    Includes Sheet Music
    Purchasable with gift card

      €3 EUR

     

1.
2.
3.
Pols 02:52

about

[CAT]
Motius, melodies, ritmes, cèl·lules, harmonies, timbres, estructures... Les cançons són pura combinatòria, a través de la qual s’explica una història, es transmet un estat d’ànim o es dibuixa un paisatge. Hi ha artistes especialistes en trobar el punt just en aquesta combinatòria, moltes vegades com si la cosa no anés amb ells, fins i tot com si les seves cançons ja existissin de sempre.

Carles Viarnès ha aprofitat l’obligat període de confinament per reformular la combinatòria de tres grans cançons i donar lloc a nous registres, a nous matisos, amb tres versions que ara conformen el nou EP “Ecos”.

Obre el recull la relectura del clàssic intemporal “La leyenda del tiempo”, amb música de Ricardo Pachón i immortalitzat per Camarón. Segueix “Podría ser peor”, himne pop de La Casa Azul. I completa el trio un hit recent d’El Petit de Cal Eril, “Pols”. Si les versions originals tenen tints de somni, de tragèdia o d’esperança, ara es desdibuixen i es redefineixen a través del prisma del piano de Viarnès.

Amb formació clàssica adquirida a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori de Barcelona, Carles Viarnès obre la seva discografia personal l’any 2012 amb “Urban Tactus” i segueix amb una personal lectura del “Llibre Vermell de Montserrat” (2013). El següent, “Schematismus” (2016), va ser llançat internacionalment pel segell 1631 Recordings. I finalment vindria “Nun”, publicat el 2019 per Bankrobber.

A cavall entre minimalisme i música contemporània, seguint el rastre de compositors com Górecki o Arvo Pärt, el músic igualadí parteix d’una sòlida formació clàssica però aporta també pinzellades d’electrònica i experimentació. I sempre amb el piano com a protagonista, amb referents com Nils Frahm, Max Richter o Hauschka. Les seves creacions dibuixen uns paisatges cinemàtics i hipnòtics, aparentment estàtics però en constant moviment. Un univers sonor auster però emotiu. Fràgil i a la vegada melancònic. Profund, intemporal i commovedor.

[ESP)
Motivos, melodías, ritmos, células, harmonías, timbres, estructuras... Las canciones son pura combinatoria a través de la cual se narra una historia, se transmite un estado de ánimo o se dibuja un paisaje. Hay artistas especialistas en hallar el punto justo en esta combinatoria, casi como si la cosa no fuera consigo, incluso como si sus canciones ya existieran de siempre.

Carles Viarnès ha aprovechado el obligado periodo de confinamiento para reformular la combinatoria de tres grandes canciones y dar lugar a nuevos registros, a nuevos matices, con tres nuevas versiones que ahora conforman el nuevo EP “Ecos”.

Abre el compendio la relectura del clásico intemporal “La leyenda del tiempo”, con música de Ricardo Pachón e inmortalizado por Camarón. Sigue “Podría ser peor”, himno por de La Casa Azul. Y completa el trío un hit reciente de El Petit de Cal Eril, “Pols”. Si las versiones originales tienen tintes de sueño, de tragedia o de esperanza, ahora se desdibujan y se redefinen a través del prisma del piano de Viarnès.

Con formación clásica adquirida en la Escolania de Montserrat y el Conservatori de Barcelona, Carles Viarnès abre su discografía personal en 2012 con “Urban Tactus” y sigue con una personal lectura del “Llibre Vermell de Montserrat” (2013). El siguiente, “Schematismus” (2016), fue lanzado internacionalmente por 1631 Recordings. Y luego llegaría “Nun”, publicado en 2019 por Bankrobber.

A caballo entre el minimalismo y la música contemporánea, siguiendo el rastro de compositores como Górecki o Arvo Pärt, el músico de Igualada parte de una sólida formación clásica pero aporta también pinceladas de electrónica y experimentación. Y siempre con el piano como protagonista, con referentes como Nils Frahm, Max Richter o Hauschka. Sus creaciones dibujan unos paisajes cinemáticos e hipnóticos, aparentemente estáticos pero en constante movimiento. Un universo sonoro austero pero emotivo. Frágil y a la vez melancólico. Profundo, intemporal y conmovedor.

credits

released May 22, 2020

license

all rights reserved

tags

about

Carles Viarnès Barcelona, Spain

Piano music, that's all.

shows

contact / help

Contact Carles Viarnès

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Carles Viarnès, you may also like: